باقالی پلو خوشمزه را می توانید با مرغ یا گوشت ماهیچه گوساله بپزید ولی ماهیچه گوسفندی عالی می شود.
برنج پاک شده را در قابلمه ریخته روی آن آب و نمک بریزید و دو ساعت بگذارید خیس بخورد.
باقالی ها را باید پوست بکنید و دو نیمه آن را جدا کرده در آب بگذارید تا نیم ساعت خیس بخورد
پیاز را پوست کنده و خرد کنید و در روی شعله ملایم تفت دهید تا طلایی شود.
آنگاه ماهیچه ها را به پیاز اضافه کرده نمک و فلفل می افزاییم با حرارت کم تا ماهیچه ها 10 دقیقه بپزد
بعد طرف دیگر را برگردانده تا بپزد
حبه های سیر پوست گرفته و خردشده را به مواد قبلی می افزاییم.
دو طرف که کمی پخت آب روی ماهیچه می ریزیم تا روی ماهیچه را بگیرد
و برای دو تا سه ساعت با حرارت ملایم می پزیم
وقتی کاملا پخته شد و آبی که در آن ریختیم نصف لیوان شد ماهیجه پخته و نرم شده است .
در قابلمه مقداری نمک و روغن و آب بریزید و روی حرارت بالا بگذارید تا به جوش آید
آبی که برنج را در آن خیسانده بودید را دور بریزید
آنگاه برنج خیس خورده را در آب جوش ریخته و حرارت را کم کنید.